Традиционен тайландски масаж – какво представлява и какви са ползите от него - THAI SPA

Традиционен тайландски масаж – какво представлява и какви са ползите от него

Традиционен тайландски масаж – какво представлява и какви са ползите от него

Традиционният тайландски масаж се практикува от около 2 500 години. Той съчетава практики от индийската аюрведа и традиционната китайска медицина. Класическите масажи от Тайланд използват умело йога пози, масажиране в дълбочина, разтягане и работа върху енергийните линии, за да облекчат напрежението в мускулите и да позволят на жизнената сила и енергия да циркулират свободно в тялото.

Когато те са блокирани, се появяват физически и емоционални проблеми. Затова и основната цел на традиционни тайландски масаж е да отблокира всички пътища в тялото и да помогне на масажирания да постигне вътрешна хармония – събиране на тялото, ума и духа в едно.

Различните класически тайландски масажи могат да продължат между един и три часа. Някои от тях се прилагат без да се ползват никакви етерични масла и след като масажираният се облече в подходящи за целта широки, светли и удобни дрехи.

Независимо на какъв тайландски масаж се спрете важно е да знаете, че той е бавен, нежен, неинвазивен, подходящ дори за най-крехката личност и никога не е болезнен.

При този тип масажи се намалява производството на млечна киселина и се отделя голямо количество ендорфини, което допълнително спомага за пълната релаксация. Според професионалните масажисти, изследванията на учените и мнението на клиенти, подлагали се редовно на различни тайландски масажи, ползите от тях са:

• освобождаване от стреса;
• предпазване от наранявания – тялото става по-гъвкаво;
• облекчение на болки в мускулите и ставите; препоръчва се също при главоболие, мигрена и менструални болки;
• детоксикация;
• чувство за увереност и благополучие.

Специалистите ги препоръчват при подготвки за състезания, а също и когато на човек му предстои голямо физическо или психическо изпитание.

Независимо, че имат благотворно въздействие върху общото физическо, психическо и емоционално състояние на човека, традиционните тайландски масажи не се препоръчват:

• веднага след операция или химиотерапия;
• при сърдечни заболявания (преди да отидете на масаж е добре да се консултирате с лекар);
• за бременни жени.
Нито един от познатите масажи от Тайланд не бива да се прави директно върху синини, възпалена кожа, незарастнали рани, тумори или коремна херния.

Преди да влезете на масаж не яжте тежка храна, няма да се чувствате комфортно по време на процедурата.

Класическите тайландски масажи са използвани в продължение на векове за лечение на дегенеративни заболявания и поддържане на перфектно здраве. Те са полезни за млади и стари, активни спортисти и хора, обичащи да се излежават. Ако имате нужда от възвръщане на вътрешния баланс и хармония, както и да се отървете от болките в рамената, гърба, ставите, мускулите, то непременно опитайте тай масаж. Ще останете поразени от ефекта.

Назад към блога