Лечебната философия на тайландските масажи - THAI SPA

Лечебната философия на тайландските масажи

Класическите масажи от Тайланд, са изключително модерни през последните години в цяла Европа. Вие също се чудите дали да не пробвате. Чели сте, че с помощта на почти всеки от традиционните тайландски масажи можете да постигнете хармония между тялото, ума и духа. Искате също да се стабилизирате емоционално и да намалите стреса, което – чували сте – е постижимо със същите масажи. Преди да пробвате, препоръчваме ви да се запознаете с философията, която се крие зад тях. Така по-лесно ще прецените подходящи ли са за вас или не.

За основател на традиционните тайландски масажи се смята лекарят на Буда. Това разбира се, е само една от легендите. За нещо, което съществува и помага на хората вече над 2000 години, фантастичните истории са много повече.

Научно погледнато класическите масажи от Тайланд са комбинация от техники, вярвания и похвати от народната медицина и фолклора на Индия, Китай и Югоизточна Азия. Смята се, че масажите, които се практикуват в момента, всъщност са се оформили като системи за релакс през 19 век. И до ден днешен в различните региони на Тайланд няма обща практическа или теоретична рамка, която да е единодушно приета от всички масажисти и лечители.

Все пак в основата на традиоционните тайландски масажи стои теорията, че човешкото тяло е проникнато от жизнена енергия. Тази енергия пътува през 72 000 пътеки, съществуващи в него. Те се наричат „сен” или „съдове”. Най-често масажистите се съсредоточават върху основните линии и масажират определени точки по тях, за да отблокират пътищата на жизнената енергия. В повечето региони на страната лечителите, практикуващи тайландски масажи, приемат, че пъпът е центърът на тялото и всички пътища на жизнената енергия тръгват от него.

Важна част от масажите са йога позите – асани, които масажираният трябва да заема. Те са използват за стимулиране на основните точки по пътя на жизнената енергия и освен това помагат на масажирания човек да се научи да регулира дишането си. Благодарение именно на тази способност за контрол, човек успява да елиминира стреса, научава се как да се измъква от критични ситуации и постига емоционална стабилност.

Лечебната философия на традиоционните тайландски масажи определено държи на връзката между здравото тяло и здравия дух. Ако вярвате в нея, то те със сигурност ще помогнат и на вас и ще усетите ефекта им много бързо.

Ние, от масажен център Тай СПА София, сме единствените в България, които предлагат АВТЕНТИЧЕН тайландски масаж, изпълнен от тайландска масажистка с диплома.

Назад към блога