Най-често използвани етерични масла при тайландски масажи и тай спа масажни процедури

Най-често използвани етерични масла при тайландски масажи

Етеричните масла имат наистина вълшебно въздействие върху духа и тялото на човека, когато се използват правилно. Ароматерапия, масажи, маски за коса и кожа, инхалации – приложенията им са много, а ефектът се усеща и вижда бързо.
Част от традиционните тайландски масажи се правят без никакви етерични масла. При друга част се използват основно жасминово масло, етерично масло от лимонова трева и масло от кокосово олио и папая. За да изберете тези тайландски спа процедури и масажи, които ще са най-подходящи за вас, предлагаме ви да се запознаете с основните лечебни свойства именно на тези етерични масла.

Жасминово масло
То действа антидепресивно и антисептично. Използва се често като афродизиак. Специалистите го препоръчват при тежка депресия, защото жасминовото масло успокоява нервите, създава чувство за увереност и оптимизъм и помага за възстановяване на загубената енергия и жизненост. То облекчава болки в мускулите, навехнати и схванати крайници.
Ако сте запознати с основната философия и цел на традиционните масажи от Тайланд и тайландски спа процедури, ще разберете защо именно маслото от жасмин е неразделна част от тях.

Поради успокояващия ефект на това етерично масло, то често се прилага при сексуални проблеми като импотентност, преждевременна еякулация или фригидност.

Етерично масло от лимонова трева
То е второто най-често употребявано масло при тайландски спа процедури и масажи. Действа антимикробно, антисептично и антидепресивно. С негова помощ кожата става гладка и мека. Ароматът и съставките му успокояват нервите и тонизират. Специалистите често го препоръчват при възстановяване от голямо физическо или психическо натоварване, както и при главоболие.
Маслото от лимонова трева, също както и жасминовото масло, облекчава мускулни и ставни болки и прави мускулите по-еластични.

Масло от папая
То е богато на омега 9 есенциални мастни киселини. Основното му действие е противовъзпалително, обезболяващо и овлажняващо. Редовната му употреба прави кожата по-мека и еластична. В миналото индийските лечители са използвали пюре от папая за лечение на обриви и кожни проблеми.

Масло от кокосов орех
То е доста универсално и може да се прилага в безброй случаи. Действа подхранващо на косата и кожа и често е основна съставка в кремове за лице и тяло, маски за коса и шампоани. Ароматът му действа релаксиращо.

В случай, че имате нужда да възвърнете вътрешния си баланс и хармония, предстои ви тежко физическо или психическо натоварване, непременно отидете на тайландски спа процедури или на някой от класическите тайландски масажи. Комбинацията от аюрведа, тайландски лечебни практики и етерични масла ще ви помогне да се чувствате в отлична физическа и психическа форма.