Ползи от традиционните тайландски масажи

Един от най-добрите начини да се отървете от стреса и да се почувствате отново във форма е да ходите на масаж. Няма значение дали спортувате или предпочитате да се излежавате и да не се натоварвате излишно. Традиционните масажи от Тайланд са една от най-старите и най-лесноприложими форми на терапия за тялото и душата. Системите от разтягания, натискания, опъвания, почуквания, нежни или малко по-груби докосвания, които представляват класическите тайландски масажи, облекчават организма ви, стимулират го и го тонизират. Те са много повече от просто моменто приятно усещане за кожата. Особено, ако ходите редовно при професионален масажист. Класическите тайландски масажи оказват перфектно въздействие върху меките тъкани – мускули, сухожилия, лигаменти – и подобряват неимоверно мускулния тонус. Естествено, влияят най-много на тези мускули, които се намират точно под кожата, но редовното масажиране се отразява и на по-дълбоките мускулни слоеве, както и на самите органи. Различните видове масажи от Тайланд стимулират кръвообращението и помагат за изхвърляне на вредните вещества от тялото.
Редовните тайландски масажи укрепват и тонизират цялото тяло и ви помагат да постигнете вътрешен баланс между него, ума и духа. Специалистите ги препоръчват на спортисти, а също и на хора, на които им предстои силно психическо, емоционално или физическо натоварване.
Конкретните ползи според професионалните масажисти, практикуващи тайландски масажи, са:
• освобождаване от стреса и тревожността;
• подобряване на кръвообращението;
• облекчаване на болки в гърба, менструални болки, главоболие, мигрена;
• укрепване на мускулите и ставите; препоръчва се при артритни болки;
• повишаване на енергийните нива;
• коригиране позицията на тялото;
• емоционална и психическа стабилност.

Класическите тайландски масажи се използват вече 2000 години за лечение на дегенеративни заболявания и общо подобряване на здравето. Освобождаването на блокираната жизнена енергия не се изчерпва само с ползи за физическото здраве, но и помага на хора, които са преминали през периоди на голямо психическо натоварване, емоционален срив, а понякога и при случаи на лека депресия.
Масажите се правят в спокойна и уютна обстановка, която предразполага към отпускане. По време на процедурата масажираният не изпитва никаква болка. Ако редовно ходите на тайландски масажи, с времето ще се научите да регулирате дишането си. Това ще ви бъде от полза в стресови ситуации, които изискват бързи реакции и решения, както и за да успявате сами да смъквате напрежението от себе си.
Класическите масажи от Тайланд ви помагат да живеете по-спокойно и осъзнато, като промяната става бавно, леко, неусетно. Опитайте, сигурни сме, че ще усетите разликата.

Ние от масажен център Тай СПА в София ще ви предложим най-фините процедури за вашето тяло и душа.