Традиционни тайландски масажи и тайландски спа масажни процедури – хармония с елементите на живота

Традиционни тайландски масажи и тайландски спа процедури –
хармония с елементите на живота

Уверете се сами в лечебния ефект на традиционните масажи от Тайланд, както и на касическите тайландски спа масажни процедури. Просто се оставете в ръцете на професионален масажист, който познава философията им. Ако пък ви е трудно да му се доверите току-така, информирайте се преди да пристъпите към действие.

Класическите тайландски масажи и тайландски спа процедури се основават на вярването, че пълното благополучие на човека е в хармонията на четирите, основни елемента на живота:

• земя
• въздух
• вода
• огън

Специалистите смятат, че всеки дисбаланс води до болести на физическо, емоционално и духовно ниво. Каква връзка има това с класическите масажи от Тайланд? Всъщност, според тяхната философия, всеки елемент отговаря на един от елементите на живота.

Земя
Този елемент представлява физическото тяло на човека: коса, тяло, нокти, зъби, кожа, мускули, сухожилия, кости, костен мозък, далак, сърце, черен дроб, бъбреци, бели дробове, черва, стомах, право черво, мозък.

Вода
Това е живителната течност, която преминава през тялото и се абсорбира от него. Елементът вода пребивава в елемента земя и има нужда от елемента вятър, за да се движи. Елементът вода се състои от около 12 течни вещества, произвеждани от човешкия организъм: жлъчка, слуз, лимфа, кръв, пот, течна мазнина, твърди мазнини, сълзи, слюнка, назален секрет, синовиална течност и урина.

Вятър
Елементът вятър представлява лекотата и движенията на цялото тяло. Той осигурява енергията, необходима за всяко движение. Има шест вида вятърна енергия, които се вливат в тялото:

• вятър, който циркулира от долната към горната част на тялото;
• вятър, който преминава от горната към долната част на тялото;
• вятър, който циркулира вътре в коремната кухина, но извън стомаха и червата;
• вятър, който циркулира във вътрешността на стомаха и червата;
• вятър, който преминава през цялото тяло чрез кръвообращението;
• вятър, който си набавяме при вдишване и издишване – въздухът.

Огън
Той е топлината и енергията на живота. Огънят подпомага функционирането на останалите елементи: поддържа подходящата температура на елементите вода и вятър; дава топлина на елемента земя, за да се запазят органите в добро състояние.

Традиционните тайландски масажи и тайландски спа процедури използват елементи от акупресурата, рефлексологията, йога упражнения и леки техники за разтягане, за да поддържат баланса между елементите на живота, както и стабилното емоционално и психическо състояние.
Съчетанието между духовни практики и системи за неинвазивно въздействие върху човешкото тяло винаги са печеливша стратегия. Затова ви препоръчваме да опитате поне веднъж. След това по-лесно ще решите подходящи ли са за вас класическите масажи и тайландски спа процедури.

Всичко това ще намерите в масажен център Тай СПА София